TRİOFORCE

5B+5Zn

Yüksek oranda çinko ve bor besinlerini dengeli bir şekilde içeren sıvı bitki besinidir. Bitkilerde çiçeklenme öncesi uygulamalarda çiçek, kök ve tomurcuk gelişimini destekler. Meyvecilikte hasat sonrası uygulamalarda bir sonraki sürgün ve göz oluşumunu teşvik eder.
Çinko, triptofan isimli amino asidin sentezinde katalizör görevi görür ve böylece doğal bir oksin olarak büyümeyi teşvik eder. Bitkide birçok enzimin sentezlenmesinde aktivatördür. Meyve ağaçlarında sürgün sayısı ve meyve tutumunu artırır. Meyvede şekil bozukluklarını önler, ürünün pazar değerini yükseltir. Sürgün uçlarında görülen rozetleşmeyi engeller. Tahıllarda kardeşlenme ve sapa kalkma faaliyetlerini artırır.
Bor, bitkide büyümeyi etkileyen hormonların oluşumunda, kök gelişiminde, tomurcuk ve çiçek oluşumunda olumlu bir etki gösterir. Meyve dallarının kuvvetli olmasını sağlar, daldan düşen meyve sayısını en aza indirir.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile)
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Fide dikiminden sonra- Çiçeklenme dönemi öncesi, Meyve tutumundan hasada kadar 200-300 2
Karpuz-Kavun-Kabak Fide dikiminden sonra- Çiçeklenme dönemi öncesi, Meyve tutumundan hasada kadar 200-300 2
Çilek Fide dikiminden sonra 150-200 2
Bağ-Kivi Gözlerin uyanma döneminde, Meyve tutumunda 200-300 2
Muz Doğum zamanı 150-200 2
Narenciye Çiçeklenmeden önce, %80 çiçek dökümünden sonra, Hasattan sonra yeşil aksama 200-250 2
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik Gözlerin kabarmasından sonra, Çiçeklenmeden önce, Hasat sonrası (Yaprak dökümü öncesi) 200-300 2-2,5
Elma-Armut-Ayva Gözlerin kabarmasından sonra, Çiçeklenmeden önce, Hasat sonrası (Yaprak dökümü öncesi) 200-300 2-2,5
Zeytin Çiçeklenmeden önce, Hasat sonrası 200-300 2-2,5
Mısır-Ayçiçeği 1.uygulama: Bitkilerin 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2.uygulama: Bitkilerin 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 2
Patates-Ş.Pancarı-Havuç Çıkıştan sonra 200-300 2
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde 200-300 -
Pamuk Tarak oluşumundan önce 200-300 -
Fasulye-Nohut-Mercimek Çıkıştan hasada kadar 150-200 2
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Çiçeklenmeden önce, Hasat sonrası (Yaprak dökümü öncesi) 200-300 2-2,5
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Bitki boyunun 8-10 cm olduğu dönemden itibaren 100 2
Soğan-Sarımsak Bitki boyunun 8-10 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 2
Yeşil Alanlar-Süs Bitkileri Yetişme dönemi boyunca 150-200 2
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Suda çözünür Bor (B) 5
Suda Çözünür Çinko (Zn) 5

Belgeler ve Formlar

Ürün Güvenlik Bilgi Formu TRİOFORCE (2022TK4661)-msds

Uçtan Uca
Çerez Politikamız