SEARİUS

Searius içerisinde alginik asit, organik madde ve potasyumun yanı sıra doğal biyoaktif bileşikler (oksin, sitokinin, giberellin) içeren sıvı deniz yosunudur.
Searius, Ascophyllum nodosum cinsi deniz yosununun en kararlı ve aktif döneminde taze olarak hasat edilip içerisindeki değerli organik bileşimleri açığa çıkaran soğuk presleme metoduyla elde edilmektedir.
pH’sı 3-5 arasındadır ve doğal asidiktir. Yapraktan uygulamalarda birlikte kullanıldığı bitki besleme ve bitki koruma ürünleri ile uyumlu çalışır.

Searius’un bitki gelişimine olan etkileri:
• Fizyolojik strese karşı (aşırı soğuk, aşırı sıcak, kurallık, tuzluluk) bitkiye direnç kazandırır.
• Kök oluşumunu uyarır, mikrobiyal popülasyonu mükemmel bir şekilde artırır.
• Deniz yosunu içerisindeki doğal oksin, sitokinin ve giberellin sayesinde büyüme hızını kontrol eder, temel büyüme süreçlerini başlatır, meyve ve sebzelerde sağlıklı büyümeyi ve verimi artırır.
• Kalite parametreleri olan özellikleri (renk, şeker vs.) ve uzun raf ömrüne yardımcı olur.
• Çiçeklenmeyi, çiçek kalitesini ve kardeşlenmeyi artırır.
• Yapraklardan uygulandığında bitkinin kendi sitokininlerini üretmesini sağlar.
• Klorofil sentezini teşvik ederek yaprak yüzeyini genişletir, verime olumlu katkı sağlar.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN litre/dekar (1 ton su ile)
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Fide dikiminden sonra, Çiçeklenme döneminde, Meyve tutumundan hasada kadar 150-200 1
Kavun-Karpuz-Kabak Fide dikiminden sonra, Çiçeklenme döneminde, Meyve tutumundan hasada kadar 150-200 1
Çilek Fide dikiminden hasada kadar 150-200 0,5-1
Bağ Salkım uzatma dönemi, çiçeklenmeden önce, dane büyütme dönemi 150-200 0,5-1
Kivi Gözlerin uyanma döneminden hasada kadar 150-200 0,5-1
Muz Onarım dönemi, Çiçeklenme dönemi, Meyve büyüme dönemi 150-200 0,5-1
Narenciye Çiçeklenmeden önce 200-250 0,5-1
Narenciye Taç yaprak dökümünden sonra 150-200 0,5-1
Kiraz-Vişne-Erik-Şeftali-Kayısı Çiçeklenmeden önce ve meyve tutumunda 150-200 0,5-1
Elma-Armut-Ayva Çiçeklenmeden önce ve meyve tutumunda 200-250 0,5-1
Zeytin Çiçeklenmeden önce, meyve tutumunda ve ben düşme döneminde 200-250 0,5-1
Mısır-Ayçiçeği 1. Uygulama: bitkilerin 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2.Uygulama: bitkilerin 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 1
Patates-Şeker Pancarı-Havuç Çıkıştan hasada kadar 150-200 1
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme, sapa kalkma döneminde 150-200 -
Pamuk Tarak oluşumundan önce, çiçeklenmeden önce 200-250 1
Fasulye-Nohut-Mercimek Çıkıştan hasada kadar 150-200 1
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Çiçeklenmeden önce 200-250 0,5-1
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Bitki boyu 8-10 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 1
Soğan-Sarımsak Bitki boyu 8-10 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 1
Yeşil alanlar, Süs bitkileri Yetişme dönemi boyunca 150-200 1

Tescil Belgeleri

 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Suda çözünür Potasyum Oksit (K2O) 1
Organik Madde 6
Alginik Asit 0.2
Maximum EC (ds/m) 41
pH 3-5

Belgeler ve Formlar

Organik Ürün Sertifikası SEARIUS (2023TO3528)

Ürün Güvenlik Bilgi Formu SEARIUS

Uçtan Uca
Çerez Politikamız