POTASYUM SÜLFAT

En yüksek potasyum sahip gübredir. Özellikle gelişmesini tamamlamamış bitkilerin hızlı olgunlaşmasını sağlamak için ideal bir besindir. POTASYUM SÜLFAT; sebzeler ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumunu, meyve bağlama ve meyve kalitesini (şekerler, proteinler, vitaminler, organik asitler, aroma maddeleri vs.) artırır. Olumsuz yetişme koşullarına ve hastalıklara karşı bitkiye direnç kazandırır. Ürünün iri, dolgun, sert ve renginin canlı olmasını sağlar.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Kavun-Karpuz-Kabak Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Fasulye-Nohut- Mercimek Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Çilek Meyve tutumundan itibaren 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Muz Meyve tutumundan itibaren 250 - 300 3 - 4 0.5
Bağ-Kivi Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 0.5 - 1
Narenciye Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 0.5 - 1
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 0.5 - 1
Elma-Armut-Ayva Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 0.5 - 1
Zeytin Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 250 - 300 3 - 4 0.5 - 1
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Patates-Ş.Pancarı- Havuç Yumruların şişmeye başlamasından itibaren hasada kadar 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Buğday-Arpa-Çeltik Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Pamuk Tarak oluşumundan itibaren hasada kadar 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı İç doldurma döneminde 250 - 300 3 - 4 0.5
Soğan-Sarımsak Baş irileşme döneminden itibaren 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık,Lahana) Gelişme dönemi boyunca 250 - 300 3 - 4 20 - 25
Süs Bitkileri ve Hobi Bahçeleri Gelişme dönemi boyunca 250 - 300 3 - 4 20 - 25
- Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama ve topraktan önerilen dozlar ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Suda çözünür Potasyum Oksit (K2O) 50

Belgeler ve Formlar

Uçtan Uca
Çerez Politikamız