POTASYUM NİTRAT

Yüksek oranda potasyum içerir. Dane ve meyvelerin iri, dolgun ve sert; renklerinin canlı olmasını sağlar. Ürünün gıda değerini (şeker, protein, aroma maddeleri, vitaminler) artırır. Meyve dökümünü en aza indirir. Olumsuz yetişme koşullarına, yatmaya ve hastalıklara karşı dayanıklılığı artırır. Yeterli potasyumu alamayan bitkilerde ürünün kalitesi dolayısıyla pazar değeri düşer. Bileşimindeki azot, çiçeklenme döneminden sonra da vejetatif faaliyetlerin devamlılığını sağlayarak meyve oluşumu ve gelişiminin devam etmesini sağlar. Sodyum, klor ve ağır metal içermediğinden tüm bitkilerde güvenle kullanılabilir. Suda eriyen tüm gübrelerle ve ilaçlarla karıştırılarak verilebilir. Kalsiyumlu bileşiklerle karıştırılmamalıdır.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar-Kavun-Karpuz-Kabak Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 300 - 500 5 - 7 20 - 25
Fasulye-Nohut-Mercimek Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 300 - 400 4 - 5 20 - 25
Çilek Meyve tutumundan itibaren 300 - 500 7 - 8 20 - 25
Muz Meyve tutumundan itibaren 300 - 500 7 - 8 0.5
Bağ-Kivi Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 300 - 500 7 - 8 0.5 - 1
Narinciye Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 300 - 500 7 - 8 0.5 - 1
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut-Ayva-Zeytin Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 300 - 500 7 - 8 0.5 - 1
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 300 - 500 5 - 6 20 - 25
Patates-Ş.Pancarı-Havuç Yumruların şişmeye başlamasından itibaren hasada kadar 300 - 500 6 - 7 20 - 25
Buğday-Arpa-Çeltik Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar 300 - 500 - 20 - 25
Pamuk Tarak oluşumundan itibaren hasada kadar 300 - 500 5 - 6 20 - 25
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı İç doldurma döneminde 300 - 400 4 - 5 0.5 - 1
Soğan-Sarımsak Baş irileşme döneminden itibaren 300 - 400 4 - 5 20 - 25
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana Gelişme dönemi boyunca 300 - 400 4 - 5 20 - 25
Süs Bitkileri ve Hobi Bahçeleri Gelişme dönemi boyunca 250 - 300 3 - 4 20 - 25
- Yapraktan önerilen dozlar 10 - 15 gün ara ile, damla sulama ve topraktan önerilen dozlar ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Toplam Azot (N) 13
     Nitrat Azotu (N-NO3) 13
Suda çözünür Potasyum Oksit (K2O) 45.5

Belgeler ve Formlar

Uçtan Uca
Çerez Politikamız