POLİFOS-N

11.37.0

Polifos-N (Amonyum polifosfat) %37 fosfor ile birlikte %11 amonyum azotu içeren sıvı bitki besinidir. Polifos-N, özel yapısı gereği birden fazla fosfor molekülünün zincir şeklinde bağlanması ile düşük toprak sıcaklıklarında diğer fosfat kaynaklı gübrelere göre daha uzun süre faydalı olmaktadır. Bu özelliği sayesinde toprak pH’sı, nem, sıcaklık, kil miktarı, organik madde gibi faktörlere bağlı olarak toprakta hareketliliği sınırlanan fosfor elementinin etkinliğini artırır.
Tüm pH değerlerinde toprak koşullarına bağlı olarak yarayışlılığı azalan fosfor, alkali topraklarda kalsiyum ve magnezyum ile reaksiyona girerek güç çözünür veya çözünmez, kalsiyum fosfat bileşiklerine dönüşür. Asit topraklarda ise demir, alüminyum ve mangan ile reaksiyona girip çözünmez bileşikler oluşturarak yarayışsız hale geçer. Polifos-N geleneksel ortofosfatlı gübrelere kıyasla sahip olduğu fosfor teknolojisine göre bitkilere daha uzun dönemli fosfor bulunurluğu sağlar.
Kök bölgesinde polifosfat zinciri yavaş hidrolize olur ve böylece bitkiye vaktinde kullanılabileceği fosforu sağlar.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN litre/dekar (1 ton su ile)
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Fide dikiminden sonra, Çiçeklenme döneminde, Meyve tutumundan hasada kadar 250-300 3
Karpuz-Kavun-Kabak Fide dikiminden sonra, Çiçeklenme döneminde, Meyve tutumundan hasada kadar 250-300 3
Çilek Fide dikiminden sonra 150-200 3
Bağ-Kivi Gözlerin uyanma döneminde 150-200 3
Muz Doğum zamanı 150-200 3
Narenciye Çiçeklenmeden önce 200-250 3
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik Gözlerin kabarmasından sonra, çiçeklenmeden önce 200-250 3-4
Elma-Armut-Ayva Gözlerin kabarmasından sonra, çiçeklenmeden önce 200-250 3-4
Zeytin Çiçeklenmeden önce 200-250 3-4
Mısır-Ayçiçeği 1. uygulama: Bitkilerin 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2. uygulama: Bitkilerin 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 3
Patates-Ş.Pancarı-Havuç Çıkıştan sonra 150-200 3
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde 150-200 -
Pamuk Tarak oluşumundan önce 150-200 -
Fasulye-Nohut-Mercimek Çıkıştan hasada kadar 150-200 3
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Çiçeklenmeden önce 200-250 3-4
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Bitki boyunun 8-10 cm olduğu dönemden itibaren 150-200 3
Yeşil Alanlar-Süs Bitkileri Yetişme dönemi boyunca 150-200 3
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Toplam Azot (N) 11
Amonyum Azotu (N-NH4) 11
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 37

Belgeler ve Formlar

Uçtan Uca
Çerez Politikamız