MANGAN

MANGAN

Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksan- lığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri
ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN cc/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Karpuz-Kavun-Kabak Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Fasulye-Nohut Mercimek Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Çilek Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Muz Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Bağ-Kivi Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Narenciye Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Elma-Armut-Ayva Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Zeytin Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Mısır-Ayçiçeği Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Patates-Ş. Pancarı-Havuç Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Buğday-Arpa-Çeltik Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 - -
Pamuk Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Soğan-Sarımsak Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
Yeşil alanlar Süs Bitkileri Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250-300 500-750 -
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Suda çözünür Mangan (Mn) 3
Mangan (Mn) EDTA ile Şelatlı 2

Belgeler ve Formlar

Tescil Belgesi MANGAN (4479)

Güvenlik Bilgi Formu MANGAN %3 _MSDS_TR_001

Uçtan Uca
Çerez Politikamız