K-SMART

5.0.30

K-SMART yüksek oranda (%30) potasyum içeren sıvı bitki besin maddesidir. Bitkide yüksek verim ve kalitenin alt yapısını oluşturur. İçeriğindeki kaliteli ve yüksek içerikli potasyum, bitkilerin fotosentez, enzim aktivitesi, protein sentezi gibi temel metabolik faaliyetlerinde yer alır. K-SMART bitkilerdeki terlemeyi önler yani su kaybını azaltarak kuraklığa dayanımı arttırır. Köklenmeyi arttırırak suyun ve besin maddelerinin daha etkin alımını sağlar. Meyvelerin renklenmesini ve aromasını arttırır. Meyvelerin arazideki dayanıklılığı artar, tezgâhtaki raf ömrü artar. Meyve kalitesinin ve dayanıklılığının artması ile birlikte hastalıklara karşı dayanımda artar. Bitkinin güneşten daha fazla faydalanmasını sağlar. Olumsuz iklim koşullarına (aşırı yağış, don, kuraklık, rüzgâr vs.) karşı bitkilere direnç kazandırır. Çiçeklenme çok daha sağlıklı ve fazla gerçekleşir. Bitkilerin daha çabuk olgunlaşmasını sağlar. Topraktaki azotun daha etkili kullanılmasını sağlar. K-SMART tüm basınçlı sulama sistemlerinden bitki kök bölgesine ve sprey ile yapraklara uygulanabilir.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar Meyve tutumundan itibaren 150 - 200 3 - 4 -
Karpuz-Kavun-Kabak Meyve tutumundan itibaren 150 - 200 3 - 4 -
Çilek Meyve tutumundan itibaren 150 - 200 3 - 4 -
Bağ-Kivi 1. uygulama: İnce koruk döneminde 2. uygulama: İri koruk döneminde 150 - 200 4 - 5 -
Narenciye Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra 200 - 250 3 - 4 -
Elma-Armut-Ayva Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra 200 - 250 3 - 4 -
Kiraz-Şeftali Kayısı-Erik Meyve tutumundan itibaren 200 - 250 3 - 4 -
Zeytin Meyve tutumundan itibaren 200 - 250 3 - 4 -
Muz Meyve tutumundan itibaren 200 - 250 3 - 4 -
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 50-60 cm olduğu dönemden itibaren 150 - 200 3 - 4 -
Patates-Ş. Pancarı Havuç Yumru irileşme döneminde 200 - 250 4 - 5 -
Buğday-Arpa-Çeltik Başakta süt doldurma döneminde 150 - 200 - -
Pamuk Koza dolum döneminden itibaren 150 - 200 3 - 4 -
Fasulye-Nohut Mercimek Bakla dolum döneminden itibaren 150 - 200 - -
Fındık-Ceviz Antep Fıstığı İç doldurma döneminden itibaren 150 - 200 3 - 4 -
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana) Gelişme dönemi boyunca 150 - 200 - -
Soğan-Sarımsak Baş irileşme döneminden itibaren 150 - 200 - -
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. Yapraktan gübrelemede besin maddelerinin bitki hücrelerine geçişini kolaylaştırmak ve gübrenin etkinliğini artırmak için “yayıcı-yapıştırıcı” ürünlerin kullanılması tavsiye edilir. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Toplam Azot (N) 5
Üre Azotu (N-NH2) 5
Suda çözünür Potasyum Oksit (K2O) 30

Belgeler ve Formlar

Güvenlik Bilgi Formu K-SMART_MSDS_TR_001

Uçtan Uca
Çerez Politikamız