FORCEFUL AMİNO

Bitkisel Menşeli Amino Asit İçeren Organik Sıvı Gübre

Bileşiminde yüksek oranda organik madde (%45) ile birlikte serbest aminoasit (%14) ihtiva eden FORCEFUL AMİNO; bitkilerin aşırı ya da düşük sıcaklık, kuraklık, su yetersizliği gibi nedenlerle strese girdiği ve gelişimin yavaşladığı dönemlerde uygulandığında uyarıcı etkide bulunarak bu olumsuz şartlara dayanma süresini uzatır. Böylece bitkiye zaman kazandırarak, kısa sürede yeniden canlanmasını ve gelişme faaliyetlerine devam etmesini sağlar. Bitkinin döllenme ve meyve tutumu dönemlerini daha sağlıklı sürdürülmesini, besin alımını düzenleyerek özellikle iz elementlerin alımının kolaylaştırılmasını, köklerdeki N metabolizmasını etkileyerek enerji tasarrufu yapılmasını sağlar.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN cc/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Narenciye Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca 100-150 500 -
Kiraz-Vişne-Şeftali Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca 100-150 500 -
Kayısı-Erik Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca 100-150 500 -
Elma-Armut-Ayva Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca 100-150 300 -
Zeytin Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca 100-150 300 -
Findik-Ceviz- Antep Fıstığı Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca 100-150 300 -
Muz Yapraktan ya da damla sulamadan verilen diğer ürünler ile karıştırılarak uygulanabilir. 100 400-550 -
Bağ-Kivi Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminden hasada kadar Hasat sonrası 15 gün ara ile 2 uygulama 100 300 -
Çilek Fide dikiminden 10-15 gün sonra Çiçeklenme döneminden itibaren 150 300 -
Mısır-Ayçiçeği İlk çıkıştan 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 100 400 -
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme başlangıcında ve erken çiçek döneminde 100 - -
Pamuk Yapraktan: Bitkiler 3-5 yapraklı olunca ve erken çiçek döneminde Damla sulamadan: Tohum yatağı hazırlanırken 100 400 -
Şeker Pancarı Ekimden sonra (çıkış öncesinde) yabancı ot ilacı ile birlikte 100 400-500 -
Domates-Biber İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 100 300-400 -
Patlıcan-Hıyar İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 100 300-400 -
Karpuz-Kavun-Kabak Fasulye-Nohut İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 100 300-400 -
Mercimek İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 100 300-400 -
Patates-Havuç Dikimden ya da ilk sürgünlerin çıkmasından; 15-30-45 ve 60 gün sonra uygulanır. 150 400 -
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca 100 400 -
Yeşil alanlar Süs Bitkileri Fide dikiminden ya da çiçek kesiminden itibaren gelişme dönemi boyunca 150 400 -
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
     Organik Azot 3
Organik Karbon 25
pH (%10’luk çözelti) 5-7
Toplam Organik Madde 45
Serbest Amino Asitler 14

Belgeler ve Formlar

Organik Ürün Sertifikası FORCEFUL AMİNO (2022TO1898)

Ürün Güvenlik Bilgi Formu FORCEFUL AMINO_MSDS_TR_001

Uçtan Uca
Çerez Politikamız