FORCEFUL AMİNO
Bitkisel Menşeli Amino Asit İçeren Organik Sıvı Gübre
Bileşiminde yüksek oranda organik madde (%45) ile birlikte serbest aminoasit (%14) ihtiva eden FORCEFUL AMİNO; bitkilerin aşırı ya da düşük sıcaklık, kuraklık, su yetersizliği gibi nedenlerle strese girdiği ve gelişimin yavaşladığı dönemlerde uygulandığında uyarıcı etkide bulunarak bu olumsuz şartlara dayanma süresini uzatır. Böylece bitkiye zaman kazandırarak, kısa sürede yeniden canlanmasını ve gelişme faaliyetlerine devam etmesini sağlar. Bitkinin döllenme ve meyve tutumu dönemlerini daha sağlıklı sürdürülmesini, besin alımını düzenleyerek özellikle iz elementlerin alımının kolaylaştırılmasını, köklerdeki N metabolizmasını etkileyerek enerji tasarrufu yapılmasını sağlar.
| BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN cc/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
|---|---|---|---|---|
| Narenciye | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca | 100-150 | 500 | - |
| Kiraz-Vişne-Şeftali | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca | 100-150 | 500 | - |
| Kayısı-Erik | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca | 100-150 | 500 | - |
| Elma-Armut-Ayva | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca | 100-150 | 300 | - |
| Zeytin | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca | 100-150 | 300 | - |
| Findik-Ceviz- Antep Fıstığı | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde Gelişme dönemi boyunca | 100-150 | 300 | - |
| Muz | Yapraktan ya da damla sulamadan verilen diğer ürünler ile karıştırılarak uygulanabilir. | 100 | 400-550 | - |
| Bağ-Kivi | Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminden hasada kadar Hasat sonrası 15 gün ara ile 2 uygulama | 100 | 300 | - |
| Çilek | Fide dikiminden 10-15 gün sonra Çiçeklenme döneminden itibaren | 150 | 300 | - |
| Mısır-Ayçiçeği | İlk çıkıştan 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar | 100 | 400 | - |
| Buğday-Arpa-Çeltik | Kardeşlenme başlangıcında ve erken çiçek döneminde | 100 | - | - |
| Pamuk | Yapraktan: Bitkiler 3-5 yapraklı olunca ve erken çiçek döneminde Damla sulamadan: Tohum yatağı hazırlanırken | 100 | 400 | - |
| Şeker Pancarı | Ekimden sonra (çıkış öncesinde) yabancı ot ilacı ile birlikte | 100 | 400-500 | - |
| Domates-Biber | İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar | 100 | 300-400 | - |
| Patlıcan-Hıyar | İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar | 100 | 300-400 | - |
| Karpuz-Kavun-Kabak Fasulye-Nohut | İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar | 100 | 300-400 | - |
| Mercimek | İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar | 100 | 300-400 | - |
| Patates-Havuç | Dikimden ya da ilk sürgünlerin çıkmasından; 15-30-45 ve 60 gün sonra uygulanır. | 150 | 400 | - |
| Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 100 | 400 | - |
| Yeşil alanlar Süs Bitkileri | Fide dikiminden ya da çiçek kesiminden itibaren gelişme dönemi boyunca | 150 | 400 | - |
| - | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |
| Garanti Edilen İçerik | Kütlece (w/w)% |
|---|---|
| Organik Azot | 3 |
| Organik Karbon | 25 |
| pH (%10’luk çözelti) | 5-7 |
| Toplam Organik Madde | 45 |
| Serbest Amino Asitler | 14 |





