CALSİMAGSİ

Bileşiminde nitrat azotu ile birlikte yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir. İçerdiği azot ile ürünün sağlıklı olarak gelişmesini, yeterli irilik ve dolgunluğa ulaşmasını sağlar. Kalsiyum hücre duvarlarının ve dokuların sertleşip güçlenmesinde rol alarak, dane ve meyveleri yeterli sertliğe ulaştırır, mantar ve bakteri enfeksiyonlarına karşı korur. Yeterince kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Dokularında yeterli kalsiyuma sahip olmayan meyveler, depolama sürecinde de fizyolojik bozukluklara ve çürüme meydana getiren funguslara karşı hassas olurlar.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 200 - 300 3 - 4 -
Karpuz-Kavun- Kabak Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar 200 - 300 3 - 4 -
Çilek Meyve gelişme döneminde 200-300 3 - 4 -
Bağ-Kivi Meyve tutumundan itibaren 200-300 3 - 5 -
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra 300 - 350 3 - 5 -
Narenciye Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 -
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 -
Elma-Armut-Ayva Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 -
Zeytin Meyve tutumundan itibaren 200 - 250 3 - 4 -
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 200 - 300 3 - 4 -
Patates-Ş. Pancarı-Havuç Yumruların şişmeye başlamasından itibaren 200 - 300 3 - 5 -
Buğday-Arpa-Çeltik Sapa kalkma döneminden itibaren 200 - 250 - -
Pamuk Taraklanma döneminden itibaren 200 - 250 3 - 4 -
Fasulye-Nohut Mercimek Bakla oluşumundan itibaren 200 - 250 2 - 3 -
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra 200 - 300 3 - 5 -
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca 200 - 250 2 - 3 -
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca 200 - 250 2 - 3 -
Yeşil alanlar Süs Bitkileri Gelişme dönemi boyunca 200 - 250 2 - 3 -
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Toplam Azot (N) 13
     Nitrat Azotu (N-NO3) 13
Toplam Kalsiyum Oksit (CaO) 16
Suda çözünür Magnezyum (MgO) 6

Belgeler ve Formlar

Tescil Belgesi CALSIMAGSI (16784)

Ürün Güvenlik Bilgisi CALSIMAGSI 13.0.0_MSDS_TR_001

Uçtan Uca
Çerez Politikamız