BESTCALNİ

Yüksek oranda kalsiyum içerdiğinden bu elemente fazlaca ihtiyaç gösteren bitkiler için ideal besin kaynağıdır. Bileşimindeki nitrat azotu ürünün sağlıklı olarak gelişmesini, yeterli irilik ve dolgunluğa ulaşmasını sağlar. Kalsiyum bitkide hücre duvarlarının ve bitki dokularının sertleşip güçlenmesinde temel görevi üstlenir. Bu özelliği ile bitki dokularını ve meyveleri mantar ve bakteri enfeksiyonlarından korur, donma-çözülme stresine karşı bitkiye dayanıklılık kazandırır.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar Fide döneminden itibaren hasada kadar 250 - 300 5 - 6 20 - 25
Fasulye-Nohut Mercimek Fide döneminden itibaren hasada kadar 250 - 300 5 - 6 20 - 25
Karpuz-Kavun- Kabak Fide döneminden itibaren hasada kadar 250 - 300 5 - 6 20 - 25
Bağ-Kivi Meyve tutumundan itibaren 200 - 250 3 - 5 0.5
Çilek Meyve tutumundan itibaren 200 - 250 4 - 5 20 - 25
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra 300 - 350 3 - 5 0.5
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 0.5 - 1
Elma-Armut-Ayva Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 0.5 - 1
Narenciye Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 0.5 - 1
Zeytin Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan sonra 250 - 300 3 - 5 0.5 - 1
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 250 - 300 2 - 3 10 - 15
Patates-Ş. Pancarı Havuç Yumruların erik iriliğini almasından itibaren 250 - 300 5 - 6 20 - 25
Buğday-Arpa-Çeltik Sapa kalkma döneminden itibaren 250 - 300 - 10 - 15
Pamuk Taraklanma döneminden itibaren 250 - 300 2 - 3 10 - 15
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra 250 - 300 3 - 4 0.5 - 1
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca 250 - 300 2 - 3 10 - 15
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca 250 - 300 2 - 3 10 - 15
Yeşil alanlar Süs Bitkileri Gelişme dönemi boyunca 200 - 250 2 - 3 10 - 15
- Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama dozlar ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Toplam Azot (N) 15.5
Amonyum Azotu (N-NH4) 1.1
     Nitrat Azotu (N-NH4) 14.4
Suda çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) 26

Belgeler ve Formlar

Uçtan Uca
Çerez Politikamız