BAKIR-5 FORTE

Bakırlı Gübre Çözeltisi

İleri bakır noksanlığının görüldüğü durumlarda tavsiye edilen yüksek etkili bakır kaynağıdır. Bakır, klorofil (yeşil renk pigmenti) sentezi için vazgeçilmez elementlerden birisidir. Klorofil sentezi ise bitkinin fotosentez etkinliği ve sonuçta verim üzerinde belirleyici rol oynar. Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar. Genç yapraklar daralır ve küçülür, meyve ağaçlarında dalların uç kısımları kurur. Tek başına kullanılması tavsiye edilir. BAKIR-5 FORTE organik tarımda kullanım sertifikasına sahiptir.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Karpuz-Kavun-Kabak Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Çilek Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Bağ-Kivi Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Muz Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Narenciye Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Elma-Armut-Ayva Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Zeytin Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 200-250 1-1,5 -
Patates-Ş. Pancarı-Havuç İkinci çapadan sonra gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde 200-250 1-1,5 -
Pamuk Gelişme dönemi boyunca 250-300 1-1,5 -
Fasulye-Nohut-Mercimek Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı Gelişme dönemi boyunca 250-300 1-1,5 -
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca 200-250 1-1,5 -
Yeşil alanlar ve Süs Bitkileri Gelişme dönemi boyunca 250-300 1-1,5 -
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. - - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Suda çözünür Bakır (Cu) 5
Bakır (Cu) EDTA ile şelatlı 1,5

Belgeler ve Formlar

Uçtan Uca
Çerez Politikamız