AMİNO ASİT

GÜBRETAŞ BİTKİSEL MENŞELİ AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE

Yüksek oranda organik madde (humik+fulvik asit) ile birlikte azot içeren bitkisel menşeli amino asit çözeltisidir. Bitkilerin aşırı ya da düşük sıcaklık, kuraklık, su yetersizliği gibi nedenlerle strese girdiği ve gelişimin yavaşladığı dönemlerde uygulandığında, uyarıcı etkide bulunarak bu olumsuz şartlara karşı dayanma süresini uzatır. Sonbahar-kış dönemlerindeki stres koşullarına (olumsuz iklim ve toprak faktörleri) karşı bitkilerin dayanıklılığını artırır. Böylece bitkiye zaman kazandırarak kısa sürede yeniden canlanmasını ve gelişme faaliyetlerini devam ettirmesini sağlar. Bitkinin kök gelişimini hızlandırarak topraktaki besin maddelerinin bitkiye taşınmasını teşvik eder ve bitkilerin hızlı, sağlıklı ve gür gelişmesini sağlar. Çiçeklenmenin düzgün, meyve sayısı ve kalitesinin yüksek olmasını teşvik eder. Hasat süresini kısaltır, üründe erkencilik sağlar. Tamamen bitkisel kaynaklardan üretilen Gübretaş Amino Asit, yapraktan, yağmurlama sulamadan ve damla sulamadan her cins gübre ve ilaç ile karıştırılarak uygulanabilir.

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN cc/dekar (1 ton su ile)
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 150 400-500
Karpuz-Kavun-Kabak İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 150 400-500
Fasulye-Nohut Mercimek İlk çıkıştan ya da fide dikiminden 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 150 400-500
Çilek - Fide dikiminden 10-15 gün sonra - Çiçeklenme döneminden itibaren 150-200 400-500
Bağ-Kivi - Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminden hasada kadar - Hasat sonrası 15 gün ara ile 2 uygulama 150 400
Muz Yapraktan ya da damla sulamadan verilen diğer ürünler ile karıştırılarak uygulanabilir. 100-150 500-750 (30 gün ara ile)
Narenciye - Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde - Gelişme dönemi boyunca 150-200 750
Kiraz-Vişne-Şeftali -Kayısı-Erik - Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde - Gelişme dönemi boyunca 150-200 750
Elma-Armut-Ayva - Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde - Gelişme dönemi boyunca 150-200 400
Zeytin - Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde - Gelişme dönemi boyunca 150-200 400
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı - Kök ve sürgün faaliyetlerinin başladığı ilkbahar döneminde - Gelişme dönemi boyunca 150-200 400
Mısır-Ayçiçeği İlk çıkıştan 10-15 gün sonra başlanarak hasat sonuna kadar 100 500
Patates-Havuç Dikimden ya da ilk sürgünlerin çıkmasından; 15-30-45 ve 60 gün sonra uygulanır. 150-200 500
Soğan-Sarımsak Dikimden ya da ilk sürgünlerin çıkmasından; 15-30-45 ve 60 gün sonra uygulanır. 150-200 500
Ş. Pancarı Ekimden sonra (çıkış öncesinde) yabancı ot ilacı ile birlikte 100 500
Buğday-Arpa-Çeltik Yapraktan: Kardeşlenme başlangıcında ve erken çiçek döneminde 100 -
Pamuk Yapraktan: Bitkiler 3-5 yapraklı olunca ve erken çiçek döneminde Damla sulamadan: Tohum yatağı hazırlanırken 100 500
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca 100-150 500
Yeşil alanlar Süs Bitkileri Fide dikiminden ya da çiçek kesiminden itibaren gelişme dönemi boyunca 200 400-500
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. - -
 
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Toplam Azot (N) 2
     Organik Azot 2
Organik Madde 25
Organik Karbon 15
pH (%10’luk çözelti) 4-6
Serbest Amino Asitler 6

Belgeler ve Formlar

Uçtan Uca
Çerez Politikamız