Fındıkta bol verim alınmasında dengeli ve yeterli beslenmenin önemi büyüktür. Fındık büyüme ve gelişme dönemi boyunca azot, fosfor ve potasyumun yanında; Çinko ve Bor gibi mikro besin maddelerine ihtiyaç duyar. Bitkiler için en gerekli mikro besin maddeleri; Çinko, demir, bor, mangan, bakır ve molibdendir.
RANDIMAN PLUS içerisinde yer alan ürünler ve faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
AMINOASIT: Yüksek oranda organik madde (hümik ve fulvik asit) ile birlikte azot içeren bitkisel menşeli aminoasit çözeltisidir. Bitkilerin hızlı ve sağlıklı, gür gelişmesini sağlar. Çiçeklenmenin düzgün meyve sayısı ve kalitesinin yüksek olmasını teşvik eder. Hasat süresini kısaltır, üründe erkencilik sağlar. Bir başka önemli özelliği ise diğer besin elementlerinin bitki bünyesinde taşınmasında görev almasıdır.
UAN-32: Sıvı formda en yüksek azot oranına sahip (%32) bitki besin maddesidir. Yüksek azot bileşimi, nitrat, amonyak ve üre formlarının kombinasyonu ile formüle edilmiştir. Bu özellikleri ile birlikte bitkide kuruma ve yanmalara neden olmadan hızlı ve etkili bir gübreleme sağlar. UAN 32, bitkinin boyunu, dal, yaprak ve sürgün faaliyetlerini arttırır. Bodur ve cılız gelişimin önüne geçer. Yoğun budama yapıldığında bitki daha fazla azota ihtiyaç duyacaktır.
MICRO: Bitkilerin micro besin maddeleri (iz elementler) ihtiyacına kısa sürede cevap veren zengin içerikli besin çözeltisidir. Bileşiminde bulunan çinko, demir, bor, bakır ve mangan elementleri ile bitkinin dengeli beslemesini sağlayarak büyüme gelişimi destekler. Bitki boyu dal sayısı ve yaprak alanını arttırır. Bol çiçeklenme, dane bağlama ve meyve tutumunu teşvik eder. Meyve dökümünü en aza indirir.
BESTLİNE: Zengin içerikli mükemmel bir bitki besleyicidir. ideal oranlarda azot, fosfor ve potasyuma ilave olarak magnezyum ve iz element (çinko, demir, bakır, mangan) içerir. Bileşimindeki azot ve magnezyum generatif dönemde de özümleme faaliyetlerini teşvik ederek meyve oluşumun devamlılığını ve yeterli büyüklüğe ulaşmasını sağlar. İz elementler ile büyüme ve gelişmeyi destekler. Yüksek potasyum varlığı, olumsuz yetişme koşulları ve hastalıklara karşı dayanıklılık kazandırır. Dane ve meyvelerin iri, sert ve dolgun renklerinin canlı olmasını sağlar. Meyve dökümünü en aza indirir.