Yüksek oranda potasyum ve magnezyum içerir. Meyve büyüme döneminde yüksek potasyum ihtiyacı olan bitkiler için ideal bir gübredir. Sebzeler ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumu, meyve bağlama ve meyve kalitesini artırır. Fotosentezi ve protein üretimini teşvik eder, özümlenen maddelerin
topraklardan meyvelere taşınmasını hızlandırır. Generatif dönemde de yaprak ve özümleme faaliyetlerinin devamlılığını teşvik ederek ürünün iri, dolgun, sert ve renginin canlı olmasını sağlar, daldan düşen meyve sayısını en aza indirir. Depolama ve raf ömrünü uzatır. Olumsuz yetişme koşullarına, yatmaya ve hastalıklara karşı bitkiye dayanıklılık kazandırır. Bitkinin su kullanım etkinliğini artırır, fosfor alımını teşvik eder. Su stresine, yatmaya ve hastalıklara karşı dayanım sağlar. pH derecesine bakılmaksızın her cins toprağa uygulanabilir. Potasmag organik tarımda kullanım sertifikasına sahiptir.
POTASMAG

POTASMAG
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 25 |
Suda çözünür MAGNEZYUM OKSİT (MgO) | 10 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden itibaren | 3-5 | 2-3 | 20-25 |
Fasulye-Nohut 20-25 Mercimek | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden itibaren | 3-5 | - | 20-25 |
Karpuz-Kavun- Kabak | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden itibaren | 3-5 | 3-5 | 20-25 |
Çilek | Meyve tutumundan itibaren | 200-250 | 2-3 | 20-25 |
Muz | Meyve tutumundan itibaren | 200-250 | 3-5 | 0.5 |
Bağ-Kivi | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden itibaren | 250-300 | 2-4 | 0.3 |
Kiraz-VişneŞeftali Kayısı-Erik | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden itibaren | 250-300 | 2-4 | 0.5-1 |
Elma-Armut-Ayva | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden itibaren | 250-300 | 2-4 | 0.5-1 |
Narenciye | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden itibaren | 250-300 | 3-5 | 0.5-1 |
Zeytin | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden itibaren | 250-300 | 3-5 | 0.5-1 |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 200-250 | 2-4 | 20-25 |
Patates-Ş. Pancarı Havuç | Yumruların şişmeye başlamasından itibaren | 250-300 | 3-5 | 20-25 |
Buğday-ArpaÇeltik | Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar | 200-250 | - | 20-25 |
Pamuk | Tarak oluşumundan itibaren hasada kadar | 200-250 | 2-3 | 20-25 |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 200-250 | 2-3 | 0.5-1 |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 200-250 | 2-3 | 20-25 |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 2-3 | 20-25 |
Yeşil alanlar Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 2-3 | 20-25 |
- | Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama dozlar ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |