Yüksek demir içeriğine sahip azotlu gübre çözeltisidir. Her iki besin elentine de ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ideal bir besleyicidir. Demir doğrudan fotosenteze katılan büyüme ve gelişme için mutlaka gerekli iz elementlerinden biridir. Bununla birlikte kurak ve yarı kurak bölgelerde oluşan kireçli topraklarda eksikliğine en çok rastlanan mikro besin maddesidir. Demir noksanlığında bitkideki fotosentez alanının kaybedilmesi sonucu kuru madde birikimi durur ve verim önemli ölçüde azalır. N-Fe 15, bitkinin fotosentez etkinliğini yükseltir.
N-Fe 15

N-Fe 15
- 08/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam Azot (N) | 15 |
Üre Azotu (N-NH2) | 15 |
Suda Çözünür Demir (Fe) | 4 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 200 | 500-750 | - |
Karpuz-Kavun-Kabak | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 200 | 500-750 | - |
Çilek | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 200 | 500-750 | - |
Bağ-Kivi | Sürgün oluşumu başlangıcında | 150-200 | 500-750 | - |
Muz | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 500-750 | - |
Narenciye | İlkbahar sürgünleri 2/3 oranında uzadığında | 100-150 | 500-750 | - |
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 150-200 | 500-750 | - |
Elma-Armut-Ayva | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 150-200 | 500-750 | - |
Zeytin | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 150-200 | 500-750 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 200 | 500-750 | - |
Patates-Ş. Pancarı | Yumru irileşme döneminde | 100-150 | 500-750 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Kardeşlenme döneminde | 150-200 | - | - |
Pamuk | Taraklanma başlangıcında, koza oluşumundan önce | 150-200 | 500-750 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 200 | - | - |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 200 | 500-750 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | 5. yaprak açmadan önce | 100-150 | 500-750 | - |
Soğan-Sarımsak- Havuç | Bitkilerin 5-6 yapraklı olduğu dönemden itibaren | 100-150 | - | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |