En yüksek magnezyum içeriğine sahip gübredir. Magnezyuma fazlaca ihtiyaç gösteren bitkiler için ideal bir besin kaynağıdır. Bununla birlikte yüksek oranda kükürt ihtiva eder. Magnezyum, bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek sağlıklı ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar. Bu yönüyle; bitkinin fotosentez gücü, kuru madde biriktirme kapasitesi, sonuçta verim ve kalite üzerinde belirleyici etkiye sahip bitki besin maddesidir. Yeterli magnezyumu alamayan bitkiler yeterli klo- rofili üretmezler ve bitkide yeşil renk giderek kaybolur. Bu durumda fotosentez kabiliyeti ortadan kalkar, bitkide büyüme ve gelişme durur.
MAGSUL

MAGSUL
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Suda çözünür MAGNEZYUM OKSİT (MgO) | 16 |
Suda çözünür KÜKÜRT TRİOKSİT (SO3) | 32 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar | Meyve bağlama döneminde | 300 - 400 | 3 - 5 | 15 - 25 |
Karpuz-Kavun-Kabak | Yetişme periyodu boyunca | 300 - 400 | 3 - 5 | 15 - 25 |
Çilek | Meyve gelişme döneminde | 250 - 300 | 3 - 5 | 15 - 20 |
Bağ-Kivi | Sürgün faaliyetinin başladığı dönemden itibaren | 300 - 400 | 4 - 5 | 0.5 |
Muz | Sürgün faaliyetinin başladığı dönemden itibaren | 300 - 500 | 4 - 5 | 0.5 |
Narenciye | İlkbaharda yaprak oluşumunun 2/3'ünün tamamlandığı dönemden itibaren | 300 - 400 | 4 - 5 | 0.5 - 1 |
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik | Çekirdek sertleşmesinden sonra | 300 - 400 | 4 - 5 | 0.5 - 1 |
Elma-Armut-Ayva | Meyvelerin büyümeye başladığı dönemden itibaren | 300 - 400 | 4 - 5 | 0.5 - 1 |
Zeytin | Çiçeklenmeden üç hafta sonra | 300 - 400 | 4 - 5 | 0.5 - 1 |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 300 - 500 | 3 - 5 | 15 - 25 |
Patates-Ş.Pancarı-Havuç | Yetişme dönemi boyunca | 300 - 500 | 4 - 5 | 15 - 25 |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden itibaren | 300 - 400 | - | - |
Pamuk | Tarak döneminde | 300 - 500 | 3 - 5 | 15 - 25 |
Fasulye-Nohut-Mercimek | Nodül oluşumana kadar | 300 | 3 - 5 | 15 - 20 |
Soğan-Sarımsak | Bitkiler 4-5 yaparklı olunca | 300 | 3 - 5 | 15 - 20 |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | Gelişme dönemi boyunca | 300 - 400 | 4 - 5 | 0.5 - 1 |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 300 - 400 | 4 - 5 | 15 - 25 |
Yeşil Alanlar-Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 300 - 400 | 3 - 5 | 15 - 20 |
- | Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama dozlar ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |