Magnezyum bitkide fotosentezi (özümleme) gerçekleştiren ve yeşil renkli bir pigment (renk verici madde) olan klorofilin merkez atomu olup, fotosentezdeki rolüyle hayatın devamlılığını sağlayan anahtarlardan biridir. Klorofilin yapısındaki magnezyum, bitkideki toplam magnezyumun ancak % 15-20’sini oluşturmakla birlikte, noksanlığında hemen klorofil miktarı düşer ve fotosentez geriler. Bunun doğal sonucu olarak bitkide gelişme geriliği ve ürün kaybı meydana gelir.
Özellikle; buğday, mısır, pamuk, şeker pancarı, patates, ayçiçeği, zeytin, yumuşak ve taş çekirdekli bitkilerde magnezyum tüketimi fazladır. Granül yapısı sayesinde gübre serpme makina- sında tüm taban gübreleri ile karıştırılarak toprağa uygulanabilir. Kuru tarım alanlarında magnezyum ve kükürt kaynağı olarak kullanılabilir. Suda %100 çözünür, kalıntı ve tortu bırakmaz.
MAGSUL PLUS

MAGSUL PLUS
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Suda çözünür MAGNEZYUM OKSİT (MgO) | 15 |
Suda çözünür KÜKÜRT TRİOKSİT (SO3) | 28 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar | Meyve bağlama döneminde | - | - | 15-25 |
Karpuz-Kavun-Kabak | Yetiştirme periyodu boyunca | - | - | 15-25 |
Çilek | Meyve gelişme döneminde | - | - | 15-20 |
Bağ-Kivi | Sürgün faaliyetinin başladığı dönemden itibaren | - | - | 0,5 |
Muz | Sürgün faaliyetinin başladığı dönemden itibaren | - | - | 0,5 |
Narenciye | İlkbaharda yaprak oluşumunun 2/3’ünün tamamlandığı dönemden itibaren | - | - | 0,5-1 |
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik | Çekirdek sertleşmesinden sonra | - | - | 0,5-1 |
Elma-Armut-Ayva | Meyvelerin büyümeye başladığı dönemden itibaren | - | - | 0,5-1 |
Zeytin | Çiçeklenmeden 3 hafta sonra | - | - | 0,5-1 |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | - | - | 15-25 |
Patates-Ş. Pancarı Havuç | Yetişme dönemi boyunca | - | - | 15-25 |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden itibaren | - | - | 10-25 |
Pamuk | Tarak döneminde | - | - | 15-25 |
Fasulye-Nohut Mercimek | Nodül oluşumuna kadar | - | - | 15-20 |
Soğan-Sarımsak | Bitkiler 4-5 yapraklı olunca | - | - | 15-25 |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | Gelişme dönemi boyunca | - | - | 0,5-1 |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | - | - | 15-25 |
Yeşil alanlar-Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | - | - | 15-20 |