K-SMART yüksek oranda (%30) potasyum içeren sıvı bitki besin maddesidir. Bitkide yüksek verim ve kalitenin alt yapısını oluşturur. İçeriğindeki kaliteli ve yüksek içerikli potasyum, bitkilerin fotosentez, enzim aktivitesi, protein sentezi gibi temel metabolik faaliyetlerinde yer alır. K-SMART bitkilerdeki terlemeyi önler yani su kaybını azaltarak kuraklığa dayanımı arttırır. Köklenmeyi arttırırak suyun ve besin maddelerinin daha etkin alımını sağlar. Meyvelerin renklenmesini ve aromasını arttırır. Meyvelerin arazideki dayanıklılığı artar, tezgâhtaki raf ömrü artar. Meyve kalitesinin ve dayanıklılığının artması ile birlikte hastalıklara karşı dayanımda artar. Bitkinin güneşten daha fazla faydalanmasını sağlar. Olumsuz iklim koşullarına (aşırı yağış, don, kuraklık, rüzgâr vs.) karşı bitkilere direnç kazandırır. Çiçeklenme çok daha sağlıklı ve fazla gerçekleşir. Bitkilerin daha çabuk olgunlaşmasını sağlar. Topraktaki azotun daha etkili kullanılmasını sağlar. K-SMART tüm basınçlı sulama sistemlerinden bitki kök bölgesine ve sprey ile yapraklara uygulanabilir.
K-SMART

K-SMART
- 10/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 5 |
Üre Azotu (N-NH2) | 5 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 30 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Meyve tutumundan itibaren | 150 - 200 | 3 - 4 | - |
Karpuz-Kavun-Kabak | Meyve tutumundan itibaren | 150 - 200 | 3 - 4 | - |
Çilek | Meyve tutumundan itibaren | 150 - 200 | 3 - 4 | - |
Bağ-Kivi | 1. uygulama: İnce koruk döneminde 2. uygulama: İri koruk döneminde | 150 - 200 | 4 - 5 | - |
Narenciye | Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Elma-Armut-Ayva | Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Kiraz-Şeftali Kayısı-Erik | Meyve tutumundan itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Zeytin | Meyve tutumundan itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Muz | Meyve tutumundan itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 50-60 cm olduğu dönemden itibaren | 150 - 200 | 3 - 4 | - |
Patates-Ş. Pancarı Havuç | Yumru irileşme döneminde | 200 - 250 | 4 - 5 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Başakta süt doldurma döneminde | 150 - 200 | - | - |
Pamuk | Koza dolum döneminden itibaren | 150 - 200 | 3 - 4 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Bakla dolum döneminden itibaren | 150 - 200 | - | - |
Fındık-Ceviz Antep Fıstığı | İç doldurma döneminden itibaren | 150 - 200 | 3 - 4 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana) | Gelişme dönemi boyunca | 150 - 200 | - | - |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 150 - 200 | - | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. Yapraktan gübrelemede besin maddelerinin bitki hücrelerine geçişini kolaylaştırmak ve gübrenin etkinliğini artırmak için “yayıcı-yapıştırıcı” ürünlerin kullanılması tavsiye edilir. | - | - | - |