Bileşiminde azot ve potasyumun yanısıra yüksek oranda çinko ve bor ihtiva eder. Ayrıca demir, bakır ve mangan iz elementlerini de ihtiva eder. Generatif dönemde ürün miktarını ve kalitesini artırmak için tavsiye edilir. Sebzeler ve meyve ağaçlarında döllenme ve ürüne yatmayı teşvik eder. Meyve tutumunu, kalitesini ve pazar değerini artırır. Fındıkta boş ürün oluşumunu önler, dolgun mahsül meydana getirir (Fındıkta topraktan uygulama yapılacaksa, sonbahar ve ilkba- harda ocak başına taç iz düşüm çapına 100-150 gram serpilir ve toprağa karıştırılır).
DERMİN

DERMİN
- 08/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 5 |
Amonyum Azotu (N-NH4) | 5 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 13 |
İz Elementler | - |
Suda çözünür BOR (B) | 4 |
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.05 |
Suda çözünür Mangan (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) | 4 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar-Karpuz-Kavun-Kabak-Çilek | Meyve tutumundan itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
Bağ - Kivi | 1.uygulama: İnce koruk döneminde 2.uygulama : İri koruk döneminde | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
Narenciye-Elma-Armut-Ayva | Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
Kiraz-Şeftali-Kayısı-Erik-Zeytin-Muz | Meyve tutumundan itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
Mısır - Ayçiçeği | Bitki boyunun 50-60 cm olduğu dönemden itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
Patetes-Ş.Pancarı-Havuç | Yumru irileşme döneminde | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Başakta süt doldurma döneminde | 200 - 250 | - | - |
Pamuk | Koza dolum döneminden itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Fasulye-Nohut-Mercimek | Bakla dolum döneminden itibaren | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | İç doldurma döneminden itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Yeşil Alanlar-Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
- | Direk toprağa uygulama miktarları: Meyve ağaçlarında 150g/ağaç, fındıkta 150g/ocak, üzümde 30g/omca, tarla bitkileri, sebze ve serada 3 kg/da hesabıyla olmalıdır. | - | - | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |