Bitkilerde demir noksanlığından kaynaklanan büyüme ve gelişme geriliğinin belirgin olduğu durumlarda tavsiye edilir. Demir fotosentezin bileşenlerinden biri olup, büyüme ve gelişme için mutlaka gerekli iz elementlerden biridir. Ayrıca kurak ve yarı kurak bölgelerde oluşan kireçli topraklarda eksikliği en çok görülen bitki besin maddesidir. Demir noksanlığında bitkide en son çıkan genç yapraklar sarımsı yeşil olur. DEMİR-6 Forte tamamı şelatlı, bitki tarafından kolay alınabilir formdadır. DEMİR-6 FORTE organik tarımda kullanım sertifikasına sahiptir.
DEMİR-6 FORTE

DEMİR-6 FORTE
- 25/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 6 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 75-100 | 200-250 | - |
Karpuz-Kavun-Kabak | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 75-100 | 200-250 | - |
Çilek | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 75-100 | 200-250 | - |
Bağ-Kivi | Sürgün oluşumu başlangıcında | 75-100 | 200-250 | - |
Muz | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 300-350 | - |
Narenciye | İlkbahar sürgünleri 2/3 oranında uzadığında | 100-150 | 200-250 | - |
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 75-100 | 200-250 | - |
Elma-Armut-Ayva | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 75-100 | 200-250 | - |
Zeytin | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 75-100 | 200-250 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 75-100 | 200-250 | - |
Patates-Ş. Pancarı | Yumru irileşme döneminde | 75-100 | 200-250 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Kardeşlenme döneminde | 75-100 | - | - |
Pamuk | Taraklanma başlangıcında, koza oluşumundan önce | 75-100 | 200-250 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 75-100 | 200-250 | - |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 75-100 | 200-250 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | 5. yaprak açmadan önce | 75-100 | 200-250 | - |
Soğan-Sarımsak- Havuç | Bitkilerin 5-6 yapraklı olduğu dönemden itibaren | 75-100 | 200-250 | - |
Yeşil alanlar Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 75-100 | 200-250 | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |