Hızlı etkili çinko kaynağıdır. Bitkilerin bodur kalmasını önler, bitki boyunu ve sap kalınlığını artırır. Tahıllarda kardeşlenme ve sapa kalkmayı, sebzeler ve meyve ağaçlarında gövde ve dal gelişimini hızlandırır. Yapraktaki sararmaların, erken dökülmenin ve küçülmenin önüne geçer. Meyve ağaçlarında sürgün sayısı ve meyve tutumunu artırır, meyvede şekil bozukluklarını önler. Bitkilerin çinko ihtiyacı, miktar olarak diğer besin maddelerinden düşük olmakla birlikte; eğer toprakta çinko noksanlığı var ise, diğer tüm besin elementleri yeterli miktarda bulunsa bile ve- rim düşük olacaktır.
ÇİNKO SÜLFAT

ÇİNKO SÜLFAT
- 08/04/2019
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) | 22 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Fide dikiminden itibaren | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Karpuz-Kavun-Kabak | Fide dikiminden itibaren | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Çilek | Fide dikiminden itibaren | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Bağ-Kivi | Çiçeklenme öncesi gözler uyanırken | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Muz | Doğum öncesinde | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Narenciye | Çiçeklenme öncesinde | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Kiraz-VişneŞeftali Kayısı-Erik | Çiçeklenme öncesinde | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Elma-Armut- Ayva | Çiçeklenme öncesinde | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Zeytin | Çiçeklenme öncesinde | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Patates-Ş. Pancarı Havuç | Çiçeklenme öncesinde | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Buğday-ArpaÇeltik | Kardeşlenme döneminde | 200-250 | - | 2-5 |
Pamuk | Taraklanmadan önce | 200-250 | 1-1.5 | 2.5 |
Fasulye-Nohut Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | Sürgün zamanı | 200-250 | 1-1.5 | 0.5 |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Soğan-Sarımsak | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
Yeşil alanlar Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 1-1.5 | 2-5 |
- | Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama ve topraktan önerilen dozlar ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |