Bileşiminde nitrat azotu ile birlikte yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir. İçerdiği azot ile ürünün sağlıklı olarak gelişmesini, yeterli irilik ve dolgunluğa ulaşmasını sağlar. Kalsiyum hücre duvarlarının ve dokuların sertleşip güçlenmesinde rol alarak, dane ve meyveleri yeterli sertliğe ulaştırır, mantar ve bakteri enfeksiyonlarına karşı korur. Yeterince kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Dokularında yeterli kalsiyuma sahip olmayan meyveler, depolama sürecinde de fizyolojik bozukluklara ve çürüme meydana getiren funguslara karşı hassas olurlar.
CALSİMAGSİ

CALSİMAGSİ
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 13 |
Nitrat Azotu (N-NO3) | 13 |
Suda çözünür KALSİYUM OKSİT (CaO) | 16 |
Suda çözünür MAGNEZYUM OKSİT (MgO) | 6 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 200 - 300 | 3 - 4 | - |
Karpuz-Kavun- Kabak | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 200 - 300 | 3 - 4 | - |
Çilek | Meyve gelişme döneminde | 200-300 | 3 - 4 | - |
Bağ-Kivi | Meyve tutumundan itibaren | 200-300 | 3 - 5 | - |
Muz | Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra | 300 - 350 | 3 - 5 | - |
Narenciye | Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra | 250 - 300 | 3 - 5 | - |
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik | Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra | 250 - 300 | 3 - 5 | - |
Elma-Armut-Ayva | Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra | 250 - 300 | 3 - 5 | - |
Zeytin | Meyve tutumundan itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 200 - 300 | 3 - 4 | - |
Patates-Ş. Pancarı-Havuç | Yumruların şişmeye başlamasından itibaren | 200 - 300 | 3 - 5 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden itibaren | 200 - 250 | - | - |
Pamuk | Taraklanma döneminden itibaren | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Bakla oluşumundan itibaren | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra | 200 - 300 | 3 - 5 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Soğan-Sarımsak | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Yeşil alanlar Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |