Potasyumca zengin, iz elementli NPK gübresidir. Bileşimindeki azot ve iz elementler özellikle domates, biber, hıyar, çilek, karpuz, kavun, fasulye gibi sürekli yeni meyve teşekkül ettiren bitki- lerde, generatif dönemde de yaprak faaliyetlerinin devamlılığını sağlayarak dane ve meyvelerin büyümesi ve iç doldurması için gerekli kuru maddenin üretilmesini sağlar. BALMAX iri, dolgun, sert, homojen görünümlü, canlı renkte ürün hasadı için ideal bir gübredir. Meyve dökümünü azaltır, ürünün depolama ve raf ömrünü uzatır.
BALMAX

BALMAX
- 08/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 12 |
Amonyum Azotu (N-NH4) | 4.5 |
Üre Azotu (N-NH2) | 7.5 |
Suda çözünür FOSFOR PENTAOKSİT (P2O5) | 9 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 26 |
İz Elementler | - |
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.05 |
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Karpuz-Kavun-Kabak | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Çilek | Meyve tutumundan itibaren | 300-350 | 4-5 | - |
Muz | Meyve tutumundan itibaren | 300-350 | 4-5 | - |
Bağ-Kivi | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Bağ-Kivi | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Elma-Armut-Ayva | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Zeytin | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300-350 | 5-6 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 300-350 | 4-5 | - |
Patates-Ş. Pancarı Havuç | Yumruların şişmeye başlamasından itibaren hasada kada | 300-350 | 4-5 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar | 300-350 | - | - |
Pamuk | Tarak oluşumundan itibaren hasada kadar | 300-350 | 4-5 | - |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 300-350 | 4-5 | - |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 300-350 | 3-4 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb. | Gelişme dönemi boyunca | 300-350 | 3-4 | - |
Yeşil alanlar Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 300-350 | 3-4 | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |