Çinko, demir ve mangan iz elementlerine sahip azotlu gübre çözeltisidir. Bitkide bu besin ele- mentlerinin noksanlığı nedeniyle meydana gelen büyüme ve gelişme geriliğinin giderilmesi için tavsiye edilir. Vejetatif gelişimin bileşenlerini bünyesinde bulunduran 15.0.0; bitkinin fotosentez etkinliğini ve kuru madde birikimini artırarak bitki boyunun uzamasını sağlar, bodur gelişimi önler. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini hızlandırır. Yaprak ve meyve dökülmelerinin önüne geçer.
(Bu gübreyi sonbahar ve kış aylarında mahsul taşıyan ağaçlara asla yapraktan vermeyiniz.)
AZOT-15

AZOT-15
- 08/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 15 |
Nitrat Azotu (N-NO3) | 1 |
Üre Azotu (N-NH2) | 14 |
İz Elementler | - |
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.5 |
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.5 |
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.5 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Fide dikiminden itibaren | 200-250 | 1000 | - |
Karpuz-Kavun-Kabak | Fide dikiminden itibaren | 200-250 | 1000 | - |
Çilek | Erken gelişme döneminden hasat sonuna kadar | 200-250 | 1000 | - |
Bağ-Kivi | Çiçeklenmeden önce | 200-250 | 1000 | - |
Muz | Doğumdan itibaren | 200-250 | 1000 | - |
Narenciye | Çiçeklenmeden önce | 200-250 | 1000 | - |
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik | Çiçeklenmeden önce | 250-300 | 1000 | - |
Elma-Armut-Ayva | Çiçeklenmeden önce | 200-250 | 1000 | - |
Zeytin | Çiçeklenmeden önce | 200-250 | 1000 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitkilerin 15-20 cm olduğu dönemden itibaren | 200-250 | 1000 | - |
Patates-Ş. Pancarı Havuç | Erken gelişme döneminde | 200-250 | 1000 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Kardeşlenme döneminden sonra | 250-300 | - | - |
Pamuk | Taraklanmadan önce | 200-250 | 1000 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 150-200 | 1000 | - |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | Çiçeklenmeden önce | 200-250 | 1000 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Bitki boyunun 8-10 cm olduğu dönemden itibaren | 200-250 | 1000 | - |
Soğan-Sarımsak | Erken gelişme döneminden hasat sonuna kadar | 200-250 | 1000 | - |
Yeşil alanlar | Yetişme dönemi boyunca | 200-250 | 1000 | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |