Azot, fosfor ve potasyum ile magnezyumu bir arada içeren mükemmel bir bitki besleyicidir. Başta tütün yetiştiriciliği olmak üzere tüm sebzeler (domates, patlıcan, biber, hıyar, karpuz, ka- vun, kabak vs.), meyveler (narenciye, şeftali, kayısı, kiraz, elma, nar, zeytin, muz, bağ, kivi, çilek, yer fıstığı, antep fıstığı, fındık vs.) ve tarla bitkilerinde (patates, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, pamuk, hububat ve baklagiller vs.) başarı ile uygulanır.Magnezyum, tütünde önemli kalite kriterlerinden biri olan “yaprak yanıcılığını” artırır. Ayrıca fotosentezin bileşeni olduğundan, bitkilerin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek hızlı ve sağlıklı büyüme-gelişme meydana getirir.
8.16.24+2(MgO)

8.16.24+2(MgO)
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 8 |
Nitrat Azotu (N-NO3) | 8 |
Suda çözünür FOSFOR PENTAOKSİT (P2O5) | 16 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 24 |
Suda çözünür MAGNEZYUM OKSİT (MgO) | 2 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar | Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Kavun-Karpuz-Kabak | Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Bağ-Kivi -Çilek-Narenciye-Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut-Ayva-Zeytin | Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 4 - 6 | - |
Muz-Mısır-Ayçiçeği | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 5 - 6 | - |
Patates-Ş.Pancarı-Havuç | Yumruların irileşmeye başlamasından itibaren | 200 - 250 | 5 - 6 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden itibaren | 200 - 250 | - | - |
Pamuk | Tarak oluşumundan itibaren | 200 - 250 | 4 - 5 | - |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 200 - 250 | 3 - 5 | - |
Fasulye-Nohut-Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 3 - 5 | - |
Soğan-Sarımsak | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
Yeşil Alanlar-Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Tütün | Yaprak gelişim dönemi boyunca Not: Tütünde fide dikim döneminde cansuyu ile (1 ton su) 4-5 kg verilir. | 250 - 300 | - | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık uygulanır. | - | - | - |