Dengeli oranda azot ve potasyum ile yeterli miktarda fosforun yanı sıra mikro elementler içeren bir gübredir. 2:1:2 desenine göre formüle edilmiş olup, hıyar, kabak, karpuz başta olmak üzere tüm sebze ve meyvelerde kullanılabilir. Bitkinin dengeli büyümesini, sürgün devamlılığını ve meyvenin irileşmesini sağlar. Fidelerde şaşırtma öncesi bitkinin sağlıklı gelişmesini teşvik eder. Özellikle çiçeklenme sonrasındaki gelişim döneminde ve hasat boyunca kullanılması tavsiye edilir.
20.10.20+ME

20.10.20+ME
- 04/04/2019
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 20 |
Amonyum Azotu (N-NH4) | 8 |
Nitrat Azotu (N-NO3) | 12 |
Suda çözünür FOSFOR PENTAOKSİT (P2O5) | 10 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 20 |
İz Elementler | - |
Suda çözünür BOR (B) | 0.01 |
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.01 |
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.05 |
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür MOLİBDEN (Mo) | 0.001 |
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar-Karpuz-Kavun-Kabak-Fasulye-Nohut-Mercimek | Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300 - 350 | 5 - 6 | - |
Çilek - Muz | Meyve tutumundan itibaren | 300 - 350 | 4 - 5 | - |
Bağ-Kivi - Narenciye-Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut-Ayva-Zeytin | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 300 - 350 | 5 - 6 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 300 - 350 | 4 - 5 | - |
Patates-Ş.Pancarı-Havuç | Yumruların irileşmeye başlamasından itibaren hasada kadar | 300 - 350 | 4 - 5 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar | 300 - 350 | - | - |
Pamuk | Tarak oluşumundan hasada kadar | 300 - 350 | 4 - 5 | - |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 300 - 350 | 4 - 5 | - |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 300 - 350 | 3 - 4 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 300 - 350 | 3 - 4 | - |
Yeşil Alanlar-Süs Bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 300 - 350 | 3 - 4 | - |
- | Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |