Yüksek oranda potasyumun yanında dengeli olarak azot ve fosfor içermekte, ayrıca bitkiler için çok önemli olan iz elementleri barındırmaktadır. 2:1:3 desenine göre formüle edilmiş olup, domates, biber, patlıcan başta olmak üzere tüm sebze ve meyvelerde kullanılabilir. Özellikle çiçeklenme sonrasındaki gelişim döneminde ve hasat boyunca kullanılması tavsiye edilir. İçeriğindeki potasyum ile ürünleriniz kaliteli, hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı olur. Fosfor içerdiğinden çiçeklenme ve köklenmede süreklilik sağlanır.
16.8.24+ME

16.8.24+ME
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 16 |
Amonyum Azotu (N-NH4) | 8 |
Nitrat Azotu (N-NO3) | 8 |
Suda çözünür FOSFOR PENTAOKSİT (P2O5) | 8 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 24 |
İz Elementler | - |
Suda çözünür BOR (B) | 0.01 |
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.01 |
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.05 |
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür MOLİBDEN (Mo) | 0.001 |
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domaes-Biber-Patlıcan-Hıyar | Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Karpuz-Kavun-Kabak | Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Bağ-Kivi-Çilek-Narenciye-Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut-Ayva-Zeytin | Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 4 - 6 | - |
Muz-Mısır-Ayçiçeği | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 5 - 6 | - |
Patates-Ş.Pancarı-Havuç | Yumruların irileşmeye başlamasından itibaren | 200 - 250 | - | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden itibaren | 200 - 250 | 5 - 6 | - |
Pamuk | Tarak oluşumundan itibaren | 200 - 250 | 4 - 5 | - |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 200 - 250 | 3 - 5 | - |
Fasulye-Nohut-Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 2 - 3 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 3 - 5 | - |
Soğan-Sarımsak | Gelişme dönemi boyunca | 200 - 250 | 3 - 4 | - |
- | Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |