Potasyumca zengin ve iz elementli NPK gübresidir. Bileşimindeki azot ve iz elementler özel- likle domates, biber, hıyar, çilek, karpuz, kavun, fasulye gibi sürekli yeni meyve teşekkül ettiren bitkilerde, generatif dönemde de yaprak faaliyetlerinin devamlılığını sağlayarak dane ve meyvelerin büyümesi ve iç doldurması için gerekli kuru maddenin üretilmesini sağlar. Fosfor ise yeni meyvelerin oluşumu için gerekli çiçeklenmeyi teşvik eder. 10.5.40 iri, dolgun, sert, homojen görünümlü, canlı renkte ürün hasadı için ideal bir gübredir. Meyve dökümünü azaltır, ürünün depolama ve raf ömrünü uzatır.
10.5.40+ME

10.5.40+ME
- 04/04/2019

GARANTİ EDİLEN İÇERİK | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Toplam AZOT (N) | 10 |
Amonyum Azotu | 2 |
Nitrat Azotu | 8 |
Suda çözünür FOSFOR PENTAOKSİT (P2O5) | 5 |
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) | 40 |
İz Elementler | - |
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.05 |
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0.02 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar-Karpuz-Kavun-Kabak-Fasulye-Nohut-Mercimek | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 5 - 6 | - |
Çilek-Muz-Bağ Kivi-Narenciye | Meyve tutumundan itibaren | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut-Ayva-Zeytin | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 5 - 6 | - |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Patates-Ş.Pancarı-Havuç | Yumruların şişmeye başlamasından itibaren hasada kadar | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar | 250 - 300 | - | - |
Pamuk | Tarak oluşumundan itibaren hasada kadar | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 250 - 300 | 4 - 5 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
Yeşil Alanlar-Süs Bitkiler | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 3 - 4 | - |
- | Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |