
GÜBRETAŞ’ın yıllık toplantısı bu kez İstanbul’da yapıldı
- 27/04/2010

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin en büyük iştiraki olan ve 2009’da 58 yıllık tarihinin satış rekorunu kıran Gübre Fabrikaları T.A.Ş., artık kurumsal bir geleneğe dönüştürdüğü yıllık değerlendirme toplantılarının sonuncusunu İstanbul’da gerçekleştirdi. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yöneticileri ile bölge müdürlerinin katıldığı GÜBRETAŞ’ın “2009 Değerlendirme Toplantısı”, 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasında yapıldı.
Merkez Birliği’nin gübre alanındaki tedarikçisi konumundaki GÜBRETAŞ, pazar payında önemli bir yeri olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yöneticileri ile bir araya gelerek hem geride kalan yılın bir değerlendirmesini yaptı, hem de yeni dönemdeki hedeflerini paylaştı.
GÜBRETAŞ’ın ev sahipliği ile bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenen toplantıya Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin YILDIRIM’ın yanı sıra Merkez Birliği’nin üst düzey yöneticileri ve 15 bölge müdürü eşleriyle birlikte katıldı.
22 Nisan günü Eyüp Piyer Loti Tepesi’ndeki Aziyade Restoran’da akşam yemeğiyle başlayan programda GÜBRETAŞ Genel Müdürü Mehmet KOCA, kısa bir konuşma yaptı. Mehmet KOCA konuşmasında, “En büyük hissedarımız ve müşterimiz olan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin değerli yöneticilerini, dünyanın en eşsiz şehirlerinden biri olan İstanbul’da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Rekorla biten yılı, bu toplantı ve gezi programıyla taçlandırmak istedik” dedi. Yemek sonunda kültür tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan tarafından “İstanbul’dan Renkler, Çizgiler, Sesler” başlıklı bir sunum yapıldı.
23 Nisan’da Topkapı Sarayı Müzesi ve Ayasofya başta olmak üzere İstanbul’un tarihi mekanlarını ve doğal güzelliklerini kapsayan bir şehir turu yapıldı. 24 Nisan 2010 Cumartesi günü yönetici eşleri ve çocukları İstanbul gezisine devam ederken, yöneticilerse GÜBRETAŞ’ın Kocaeli-Yarımca’da bulunan üretim tesislerine bir ziyarette bulundu. Yarımca Tesisleri Müdürü Necdet Barlas’ın yaptığı sunum konuşmasının ardından, misafirlere fabrikanın çeşitli bölümleri gezdirildi ve üretim kapasitesiyle ilgili bilgiler verildi.
Yöneticilerin tekrar İstanbul’a dönmesinden sonra, ailelerin de katılımıyla Boğaz’da bir tekne gezisi düzenlendi. Akşam yemeğinin ardından ise 2009 yılında gerçekleştirdikleri satışlarla dereceye giren Bölge Birliği Müdürlüklerine ödülleri takdim edildi. Bu yılki değerlendirmede birincilik ödülünü Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin Tekirdağ Bölge Birliği Müdürlüğü kazanırken, ikinciliği İzmir Bölge Birliği ve üçüncülüğü Ankara Bölge Birliği aldı. Önceki yıla göre en çok satış artışı sağlayan Samsun Bölge Birliği Müdürlüğü’ne de özel ödül verildi.
Tören sonunda bir konuşma yapan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin YILDIRIM, şunları söyledi: “Dünyada küresel krizin yaşandığı 2009 yılında, biz Tarım Kredi Kooperatifleri ailesi olarak bereketli bir yıl yaşadık ve GÜBRETAŞ’ta tarihi rekora ulaştık. Bu başarılar, gece gündüz demeden birlik ve beraberlik içinde, tam bir ahenk ve yarış içinde çalışmamızın sonucudur. Yine kriz dönemi olmasına rağmen 2009’da kurduğumuz TAREKSAV Vakfı aracılığıyla 475 öğrenciye burs verirken, yeni çalışanları bünyemize katarak istihdam sağlamayı sürdürdük. Türkiye büyüdükçe Tarım Kredi Kooperatifleri büyüyor, Tarım Kredi Kooperatifleri büyüdükçe ülke ekonomisi güçleniyor. Artık global bir marka haline gelen GÜBRETAŞ şirketimizin bu organizasyonu, İstanbul’u daha iyi tanıyıp daha çok sevmemize vesile oldu. 2009’daki başarılarda ve bu organizasyonda emeği geçen tüm yöneticilere, bölge müdürlüklerine, tüm çalışanlarımıza huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”